dijous, 26 de setembre del 2013

"THE ARTIST IS PRESENT"






"THE ARTIST IS PRESENT"



Per una banda, tenim una exposició anomenada "The Artist is present" al Museu d'Art Modern de Nova York. Consisteix a asseure's i mirar fixament al llarg de 60 segons l'artista el mateix públic: ella és l'obra. 

D'altra banda, trobem dos amants es retroben després d'haver estat 12 anys junts... fa 23 anys. Sí. De qui estem parlant? De Marina Abramovic i Ulay (Uwe Laysiepen). Pot ser algunes persones conegueu a Marina Abramovic... si no la coneixeu: http://marinafilm.com/ 


El treball d'Abramovic explora la relació entre l'artista i l'audiència, els límits del cos, i les possibilitats de la ment, dintre de l'art efímer. Com sabeu ara (confie que haureu pitjat l'enllaç... ingenuïtat meua? Pot ser) el 1988, en acabat alguns anys de tensa relació, Abramovic i Ulay van decidir fer un viatge espiritual que posaria fi a la seva relació. Ambós caminarien per la Gran Muralla Xinesa començant cada un pels extrems oposats i trobant-se en el centre. Abramovic va concebre aquesta caminada en un somni, i li va proporcionar el que per ella era un final apropiat i romàntic a una relació plena de misticisme, energia i atracció.

 I després de més de vint anys... això és el que va ocórrer. No cal dir que l'artista no sabia de les intencions d' Ulay: 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teua! :)