dimecres, 20 de novembre del 2013

LA FLOR INVISIBLE



Remember when things just were per VampireZombie a http://www.deviantart.com




LA FLOR INVISIBLE

La flor invisible. Aquella rosa de paper que ens han regalat instaurant una marca permanent als plecs arrugats de les nostres experiències els i les qui ens han ensenyat a viure. Els pares. Les mares. Ells i elles ja han pujat a la nòria amb un gelat a la mà... Allí han tastat els millors cotó-en-pèl de sucre endolcit, s'han enlluernat amb les garnaldes i les llums de mil colors diferents, han escridassat per reiterar-se en cadascuna de les errades comeses per fer-ne dues dotzenes de globus amb formes estrafolàries. Les seues formes. El seu "jo". Perquè ells i elles ja han superat  moltes situacions inestables, han eixit indemnes de traidors paranys i del seu propi parc d'atraccions fatal on tot dóna voltes... i voltes... i més voltes i sempre s'està al mateix lloc sense estar realment a cap. Com als somnis... com quan de sobte se'ns aboca a la finestra el síndrom de Peter Pan assenyalant allò que no volem veure i amaguem entre els racons dels llençols a la nit.

Al poemari de Dolors Miquel (ací una mostra d'alguns poemes si teniu curiositat) hi trobem un escrit com un conjunt d'apedaçades cites. En descriu molt bé la millor herència que cap persona puga donar als seus descendents... siguen d'una edat o d'altra. Encara hem d'aprendre a alçar-se... o aixecar-se com dirien més cap al nord. Us deixe amb una xicoteta mostra d'aquesta poetesa, premi Alfons el Magnànim València de Poesia, entre altres:


LA FLOR INVISIBLE

Jo mai vaig regalar un rínxol meu a ningú, estimat,
però ara et dono aquest (...)

Elizabeth Barrett Browning

Tarda massa a venir, triga massa a marxar,
pots quedar devastada.

Josefa Contijoch


I també:


BESÀVIA AL BALANCÍ

No deixis de moure el balancí,
enrere fins ahir,
endavant fins demà,
ja no hi ha sostre, ni terra, ni present,
però les parets de l'ànima segueixen rectes.


En resum... Troba el teu somni invencible i crida'l amb tot el teu cor i no en quedes devastada. Una abraçada des d'ací gentola. :)








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teua! :)