divendres, 29 de novembre del 2013

EN NEGRE, SÍ, PERÒ TORNAREM + HUI EM DECLARE ÒRFENA







Captura per Júlia Centelles i Fullana amb el mòbil aquest mig dia 
a les instal·lacions de RTVV a Burjassot, segons després que tancaren les portes






EN NEGRE, SÍ, PERÒ TORNAREM


Podria dir de moltes maneres els sentiments que ens provoca veure les imatges i gravacions que s'exposen anteriorment en una jornada històrica com aquesta; hui un divendres 29 de novembre de 2013. El dia en el qual el PP del País Valencià ha excecutat sense contemplacions la RTVV i amb ella ha sentenciat la seua mort política. Podria intentar encabir aquestes emocions en paraules... No obstant, em sembla que vosaltres a hores d'ara ja estareu informats i sereu conscients de la nova realitat a casa nostra. Ens han furtat la veu a més de 5 milions de persones. Valencians i valencianes que tot i que per majoria han votat al desgavell de govern incapaç de regir-nos, no acatem les decisions per l'absurditat escandalosa que se'n desprén d'elles. 

Mentides, corrupcions, extorsions, monumentalismes sense trellat, corbates, missals, trages i bosses de Luis Vuiton... ja conegueu el PP i les seues formes. Considerant que sou persones intel·ligents i amb criteri en parlarem d'aquest anàlisi polític en altre moment. Ben pensat, deixarem que se n'encarreguen en les futures tertúlies a la televisió, televisió que ara haurem de veure en castellà si obviem la connexió a internet, per cert. No, no té sentit dir més evidències al respecte: heu observat com viuen a la seua esfera d'onanisme pamfletari, amiguismes, portes giratòries, impunitats, manca absoluta del coneixement i sentir de la cultura valenciana i tantes altres preocupacions que curiosament mai se n'ocupen. No hi ha dubte: veuen el món per un forat, com diríem de forma casolana i fent ús del idioma, el mateix que ens volen arravatar i del qual hem pogut comprovar la seua ineptitud per parlar-lo

Outoodi, senyores i senyors, i actituds d'amagat pròpies de lladres que solament s'entenen sabent l'historial del Partit Popular... desfetes que RTVV no retransmetia (autocrítica necessària també) perquè en gran part eren vetades. Vergonya, cavallers, vergonya. Un govern que s'amaga del seu poble no és digne de governar. Una cultura i identitat nostres que els mitjans de comunicació garantien, incorrectament al llarg de vint anys de xantatges i pressions, però afermaven amb la nostra llengua.

Molts companys i companyes han acompanyat aquest dia negre des de dins fent ajudant i donant suport en allò que podien. Experiències que mai oblidaran. Ni tampoc totes aquelles persones que estàvem fora de les instal·lacions de Canal 9 a Burjassot, física o de pensament, mai oblidarem. Això sí, renaixerem de les cendres. Eixa espurna es transformarà en flama. Simplement...


BAIXA AL CARRER I PARTICIPA!








HUI EM DECLARE ÒRFENA


Hui em declare òrfena. Jo, la parla valenciana… aquella que fins farà uns dies encara estava present a les televisions de tot arreu del país que mamava de RTVV. Fins que la compareixença d’Alberto Fabra (senyor president d’una terra desgovernada) aquest matí ha sacsejat els meus ciments. Ara no tinc casa, sinó és la vostra. Desnonada completament de possibilitats de viure a recer amb un color polític que predica amb la boca, resa amb la mà dreta, em colpeja amb l’esquerra i em dona l’esquena, una altra vegada més. I ja en van 1300 milions, tantes com euros n’hi ha de deute. 


Sí, és un despropòsit més o com diria si comptara amb el programa Trau la llengua de Canal 9, un poc trellat. Una mala passada dels llepaculs que han escanyat tota pretensió de credibilitat a hores d’ara per traure avant tota una societat. Una societat que crida per ser atesa d’urgències mentre se’ns en va el personal sanitari a altres països, l’estudiantat es queda sense oportunitats per estudiar, la xicalla sense menjador, la gent preparada sense feina ni possibilitats per tirar endavant un niu, eternament dependents de les sofertes famílies. Això té una paraula: és diu terrorisme social. 


Aquesta gent del Partit Popular (ben mirat en queda poc d’allò que se’n diu popular) els quals propugnaven un valencianisme que ni ells entenien, que denostaven, que manipulaven, bé siga per omisió o per mig de prohibicions, no ens representen. També han continuat abusant d’una llengua que ni tan sols parlaven. Les proves estan al carrer, les mateixes argumentacions que ara RTVV amb 28 anys de companyia a les nostres llars emeten per fi, lliures del caciquisme imposat. 


Diria poquet i bo d'aquest país de lladres, on els escons són la fòrmula de poder i les imputacions recorren gran part dels seients a les Corts Valencianes amb parsimoniosa “justícia”. País de putes i capellans. País de vicis putrefactes, país amb molts defectes per pulir i molt a reconstruir… perquè sí, tenim bones bases. Una gent que està despertant que vol veure Babalà quan deixa al seu fill a casa dels majors… una gent que, independentment del racó d’on siga, vol saber com es parla a Vinarós, reconéixer com evitar mals amb remeis casolans de les nostres àvies a Castelló, veure els efectes devastadors d’una pedregada a Alacant i les mascletades i focs d’artifici a València. 


Voldria en aquest dia, despullada com em van parir, recordar que l'única televisió que es parla amb la meua veu (que és també la vostra) és un dret i un deure defensar-la. Ara més que mai. Perquè hi haurà un dia que no podrem més i llavors ho podrem tot.






Ah... se m'oblidava... Recordeu a qui voteu a les urnes. Açò no és democràcia i per canviar-la cal ser conscients de la importància de cada decisió nostra. Perquè l'Estat som totes les persones i el poder el té l'Estat, nosaltres, no qui ens desgoverna.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teua! :)