dimecres, 16 d’octubre del 2013

AMY WINEHOUSE, THE GIRL FROM... CANDEM



AMY WINEHOUSE, THE GIRL FROM... CANDEM




Amy (Jade) Winehouse. 



THE GIRL FROM IPANEMA- AMY WINEHOUSE




Serà una versió diferent de l'original, ens podrà agradar més o menys, però no em negareu que Amy mai deixa indiferent. Aquesta es recull en el darrer disc de la cantant, ja post-mortem com sabeu. M'agrada pensar que està viva i ho seguirà estant al bagatge musical que ens ha deixat a la història. Supose que per aquest motiu sovint se m'escapa parlar d'ella en present, els qui em coneixeu ho sabeu. 

Era una gran compositora i tenia gran veu encara que no portara una vida sana. Cal assenyalar-ho tot. Res de floritures després del seu soterrament. Se'ns mostrava com era, brillant i obscura a la vegada i la música era el seu espill... i pot ser per això destacava tant: perquè era autèntica. Les lletres ho demostren. La mescla entre històries veraces, crues i sinceres amb un vocabulari d'anar per casa (per dir-ho finament) dins un estil resignat en la seua major part a ensucrades paraules provocà que destacara. També cal afegir una bona veu amb gran registre i distintiva textura, una vida arrítmica i desencaixada, una premsa sensacionalista i uns directes (si no s'havia drogat massa eixe dia) impressionants. Alguns dels directes improvisats fóren al barri alternatiu més popular de Londres, on es va mudar tan bon punt va poder. Sabeu d'on parle: Candem. 

Sense més ni menys, pujava a l'escenari de qualsevol local de jazz/soul/R&B i deixava fluir el que portava dins seu. Sí, xafava fort... encara que el seu camí va ser curt i justament per això va deixar petjada.  

Us deixe amb un documental de la MTV d'Amy Winehouse. Actualment hi ha més material indèdit, no obstant, trobe que aquest és el més lleuger i alhora complet, malgrat ser d'MTV. Una pinzellada de música soul. Gaudiu. :)

PART 1




PART 2





Podeu consultar més informació a la página web oficial, clicant ací: http://www.amywinehouse.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teua! :)